ΣΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥ SURF ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ LAND ROVER

Η Land Rover σε συνεργασία με την SkunkWorks Surf Co. κατασκευάζει σανίδες του surf από πολυορεθάνη που χρησιμοποιεί στα μοντέλα σχεδίασης.

Κάθε χρόνο 8 τόνοι πλαστικό καταλήγουν στους ωκεανούς, όμως το πλαστικό χρειάζεται 500 χρόνια για να αποσυντεθεί. Η Land Rover, θέλοντας να προστατεύσει τις θάλασσες, αξιοποιεί την πολυορεθάνη των πρωτότυπων μοντέλων της που διαφορετικά θα κατέληγε σε χωματερές.

Η Lucy Gambell βρετανίδα πρωταθλήτρια στο surfing δοκίμασε την πρώτη σανίδα Land Rover στα νερά της Βόρειας Ιρλανδίας. Όπως ανέφερε και η ίδια δέχθηκε με
προθυμία την πρόταση από την Land Rover διότι έχοντας μια τόσο καλή σχέση με τη θάλασσα ήθελε να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Ο συνιδρυτής της SkunkWorks Surf Co., Ricky Martin, αγαπάει το surfing, γι’ αυτόν η επεξεργασία της πολυορεθάνης ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς δεν είχε ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιο project στο παρελθόν. Ο Ricky παραδέχεται ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την ιδέα και ανυπομονούσε να ξεκινήσει την κατασκευή σανιδών.

Η Jaguar Land Rover στηρίζει την πολιτική μηδενικών αποβλήτων (zero waste) και κάθε χρόνο ανακτά 50,000 τόνους αλουμινίου, που είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες κατασκευής 20,000 σκελετών Jaguar XE. Πέρυσι η Jaguar Land Rover επαναχρησιμοποίησε 18,5 τόνους πηλού που ανέκτησε από τη διαδικασία σχεδιασμού οχημάτων, ενώ δώρισε την περίσσεια υλικών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δείτε το βίντεο της Land Rover: