Πρωτιά στα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017 για την Κουμαντζιάς ΑΕ

Την Τρίτη 4 Απριλίου στο Athens Plaza έλαβαν μέρος τα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017 που διοργάνωσε η ΕΝΔΙΑΛΕ προκειμένου να βραβεύσει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και συνεργεία για τη συνεισφορά τους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Ο κ. Νίκος Τσιπορίδης εκ μέρους της Jaguar Land Rover Κουμαντζιάς Α.Ε. από τη Θεσσαλονίκη ήταν εκεί για να παραλάβει το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των αντιπροσωπειών της Ελλάδας.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων ΑΕ (ΕΝΔΙΑΛΕ), Γιώργος Δεληγιώργης, από το 2ο εξάμηνο του 2004 το σύστημα έχει συλλέξει 363.000 τόνους αποβλήτων, ανακυκλώνοντας  το 100% των αποβλήτων σε σύγκριση με το αντίστοιχο 33% του κοινοτικού μέσου όρου.

Giorgos-Deligiorgis-ENDIALE Πρωτιά στα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017 για την Κουμαντζιάς ΑΕ
Γιώργος Δεληγιώργης, Πρόεδρος του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων ΑΕ (ΕΝΔΙΑΛΕ)

Ο Γιώργος Δεληγιώργης δήλωσε σχετικά: «Καταφέραμε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από το ελληνικό Κράτος, αλλά και να τους ξεπεράσουμε. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοπορεί στη συλλογή και ανακύκλωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ευελπιστούμε η συλλογική αυτή προσπάθεια να δημιουργήσει ή και να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση στους εμπλεκόμενους φορείς και να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ναυτιλία, κ.ά».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Ευάγγελος Κυρίτσης, εκπρόσωπος  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ),  ο Ανάργυρος Κουζής, προϊστάμενος του τμήματος εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Δημήτρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, ο Δημήτρης Κονταξής, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης, ο Νίκος Χρυσόγελος, η Κάτια Λαζαρίδη και ο Ιωάννης Αγαπητίδης, πρώην πρόεδροι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Φανούριος Ζαννίκος και ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Σωκράτης Φάμελλος,Πρωτιά στα Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017 για την Κουμαντζιάς ΑΕ
Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Αναμφίβολα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση μας και δεσμευόμαστε ότι στο μέλλον θα καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες για να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο στους πελάτες μας αλλά και στη χώρα μας.